Туристически наръчник – с кола под наем в Слънчев ден

Основна информация за Слънчев ден

Евтини коли под наем в Слънчев ден

Луксозният курорт Слънчев ден е разположен между к.к Св. Константин и Елена и к.к Златни пясъци. Той е само на 10 км от центъра на гр. Варна и на 16 км от летището на града. Разположен е в малък залив с източно изложение, курортът има повече от 1700 слънчеви часа от Май до Септември. Дължината на плажната ивица е 1 км, а дъното е пясъчно и плитко. Има няколко красиви паркове в близост до Слънчев ден – Ботаническата градина – Еко парк и природен парк Златни пясъци, които са много важен фактор за чистия въздух и са отлични дестинации за разходка и дейности на открито. Средната температура на въздуха в Слънчев ден през лятото е 26° C, а средната температура на морската вода е през лятото е само 2 градуса по-малко от тази на въздуха. Има четири хотела в Слънчев ден, с общ капацитет от 1300 легла, и много минерални води с температура 45 ° C, която създава отлични условия за Спа и балнеоложки туризъм. Курортът е чудесен както за семейства, така и за бизнес туристи, разполага с модерни и луксозни конферентни зали. Има също и пристанище за 17 яхти. Слънчев ден предлага много видове спортове, както на открито, така и на закрито. Има басейни, тенис корт, тенис на маса, гмуркане, водни спортове и други.

Туристически възможности в Слънчев ден

Дворец Евксиноград

Дворецът е построен през късния 19-ти век, като лятна царска резиденция. Той има и много красив парк с над 310 различни растения. Дворецът е използват и до днес, като лятна резиденция за парламента.

Аладжа манастир

Манастирът е изсечен в скалите и има над 20 стаи. Построен е около 12–13 век. Той е национален исторически паметник на културата.

Ботаническа градина

Ботаническата градина е първия еко парк в страната притежаван от Софийския университет. Има повече от 300 вида растителни видове, дървета и храсти и над 100 вида хербални растения. Тя е известна с богатата си колекция от ириси, които са над 250 разновидности и над 30 вида рози.

Храм Св. Константин и Елена
Коли под наем Слънчев ден

Някога е бил част от манастира, построен за император Константин. В момента, църквата е отворена за посетители.

Балчик

Той е известен с Ботаническата си градина и Замъкът на румънската кралица Мария. Балчик е красив, малък град, който се намира на брега на Черно море. В района има 2 голф игрища.

Археологически резерват Плиска

Плиска е първата столица на България, създадена от Хан Аспарух. Намира се на 70 км от Варна. Тя е археологически резерват, предоставящ информация за живота на Българите между 8 и 9 век. Посетителите могат да разгледат останките от Кралския дворец, езически храм, малък дворец, дворцов храм, бани, къщи и впечатляващата църка – Голяма Базилика.

Археологически резерват Велики Преслав

Археологическият резерват се намира в района на втората българска столица – Преслав. Той се разполага на площ от 500 хектара, и се намира на 100 км западно от Варна. Много доказателства разкриват, че Преслав е бил красив и богат град, които може да бъде сравняван с Константинопол. Музейната експозиция може да покаже работата на старобългарското и Византийско изкуство, включваща известната икона на Св. Теодор, Преславското Златно съкровище и Керамичния иконостас, най-голямата колекция от оловни печати.

Мадара

Мадара е древен район, намиращ се на 17 км от Шумен, населяван от Тракийците и известен с Мадарския конник, издълбан в скалите на 23 метра височина. Той изобразява конник, лъв, куче, орел и надписи на гръцки език. Има голяма пещера в подножието на скалата, наречена “Пещерата на Нимфите”, използвана от Тракийците за религиозни ритуали.

Хотели в Слънчев ден

Най-добрите хотели в Слънчев ден

  • хотел Palace
  • хотел Marina
  • хотел Veronika
  • хотел Mirage

Кола под наем в Слънчев ден

Ако планирате да посетите Слънчев ден и все още не сте резервирали своя автомобил под наме, може да го направите, като използвате резервационната форма. Ако пътувате от Варна LowCostCars има офис на бул. Цар Освободител 17A, или от летището, откъдето можете да вземете вашия автомобил на място. Слънчев ден е чудесна дестинация за пътуване от Варна.

Коли под наем Слънчев ден
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved