Албена – евтини коли под наем

Основна информация за Албена

Евтини коли под наем в Албена

Албена е курорт, намиращ се в Североизточна България, на 30 км от Морската столица – Варна и 12 км от Балчик. Курортът е открит на 24 Август 1969 година, и се намира в красив залив със златист пясък, граничещ с чистите води на Черно море. Дължината на плажната ивица е 5 километра, а ширината е различна на различните места. В комплекса има много хотели, ресторанти, барове и дискотеки, в допълнение има красива растителност и мек климат. Албена е много подходящ за семейна ваканция, защото е доста по-тиха и спокойна в сравнение с най-големите курорти по Черноморското крайбрежие. Можете да наемете евтин автомобил в Албена от нашата компания – LowCostCars. Ние сме специализирани в предоставянето първокласно обслужване, в комбинация с най-евтините коли под наем във Варна и областта. Интересни туристически обекти, привличащи вниманието на туристите са резерват Балтата, които е 180 акра гориста площ, близо до река Батова, и Ботаническата градина в Балчик, където могат да се видят множество различни растителни видове. Друга местна забележителност е архитектурния парк комплекс Замъкът – бивша резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 в.

Туристически забележителности около Албена

Резерват Балтата

Намира се в районът между Кранево и Албена. Можете да видите богатото разнообразие от живот в резервата с пътуване с лодка от Албена по течението на реката. Резерватът е много зелен, има множество редки, и защитени животински видове. Можете да видите, много редки растения и птици в естествената им среда.

Нос Калиакра

Той е уникален природен феномен, намиращ се навътре в морето. Той е тънък и дълъг. Обявен е за природен и исторически резерват. Стръмните скали предоставят красиви гледки. Там има също и музей, ресторант и морски фар. Районът има богато историческо минало. Там могат да се наблюдават делфини, тюлен монах и корморан.

Дворец Евксиноград

Дворецът е построен през късния 19-ти век, като лятна царска резиденция. Той има и много красив парк с над 310 различни растения. Дворецът е използват и до днес, като лятна резиденция за парламента.

Аладжа манастир

Манастирът е изсечен в скалите и има над 20 стаи. Построен е около 12–13 век. Той е национален исторически паметник на културата.

Ботаническа градина

Ботаническата градина е първия еко парк в страната притежаван от Софийския университет. Има повече от 300 вида растителни видове, дървета и храсти и над 100 вида хербални растения. Тя е известна с богатата си колекция от ириси, които са над 250 разновидности и над 30 вида рози.

Балчик
Евтина кола под наем в Албена

Той е известен с Ботаническата си градина и Замъкът на румънската кралица Мария. Балчик е красив, малък град, който се намира на брега на Черно море. В района има 2 голф игрища.

Археологически резерват Плиска

Плиска е първата столица на България, създадена от Хан Аспарух. Намира се на 70 км от Варна. Тя е археологически резерват, предоставящ информация за живота на Българите между 8 и 9 век. Посетителите могат да разгледат останките от Кралския дворец, езически храм, малък дворец, дворцов храм, бани, къщи и впечатляващата църка – Голяма Базилика.

Велики Преслав

Археологическият резерват се намира в района на втората българска столица – Преслав. Той се разполага на площ от 500 хектара, и се намира на 100 км западно от Варна. Много доказателства разкриват, че Преслав е бил красив и богат град, които може да бъде сравняван с Константинопол. Музейната експозиция може да покаже работата на старобългарското и Византийско изкуство, включваща известната икона на Св. Теодор, Преславското Златно съкровище и Керамичния иконостас, най-голямата колекция от оловни печати.

Мадара

Мадара е древен район, намиращ се на 17 км от Шумен, населяван от Тракийците и известен с Мадарския конник, издълбан в скалите на 23 метра височина. Той изобразява конник, лъв, куче, орел и надписи на гръцки език. Има голяма пещера в подножието на скалата, наречена “Пещерата на Нимфите”, използвана от Тракийците за религиозни ритуали.

Хотели в Албена

Най-добрите хотели в Албена

  • хотел Flamingo Grand
  • хотел Slavuna
  • хотел Borjana
  • хотел Kaliakra

Коли под наем в Албена

Ако планирате да посетите Албена и все още не сте резервирали вашия автомобил, може да го направите, като използвате резервационната ни форма. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. “Цар Освободител” 17 A, или от летището, откъдето може да вземете автомобил на място. Албена е перфектната дестинация за пътуване от Варна.

Евтини автомобили под наем в Албена
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved