Информация относно COVID-19

Условия за наем


В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • Ограничение на отговорността при щета + кражба
 • Гражданска отговорност
 • Летищни такси
 • 200 км дневен пробег за наеми до 30 дни и 120 км дневен пробег за наеми над 30 дни
 • 24 часа пътна помощ
 • Пътни такси (винетка)
 • Заместващ автомобил в случай на техническа неизправност
 • 20% ДДС

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • Допълнителни екстри и оборудване
 • Получаване/приемане на автомобил в извънработно време
 • Пълна застраховка
 • Гориво
 • Глоби при нарушение на законите за движение

Наемен период:

Минимален наемен период: 24 часа. Ако автомобилът е върнат след изтичането на наемния период, посочен в договора, БЕЗ предупреждение, Наемателят ще бъде таксуван както следва: до 4 часа - цена за един наемен ден; до 8 часа - цена за два наемни дни; над 8 часа - цена за три наемни дни.

Методи на плащане:

Приемат се кредитни карти: Visa, MasterCard, Maestro, Borica, както и плащане в брой.

Изисквания към шофьора:

Mинимална възраст: 23 години. Шофьорите трябва да притежават изрядна шофьорска книжка от минимум 3 години. Необходими документи: Паспорт или лична карта, шофьорска книжка и син талон.

Млад шофьор:

Шофьори под 23 години или такива с по-малко от 3 години опит се задължават да заплатят допълнителна такса "млад шофьор" и двоен депозит. Възможни са ограничения. Млади шофьори не могат да наемат микробуси (Ford Custom).

Депозит:

При наемането на автомобила, Наемателят оставя депозит в брой или с карта. Стойността на депозита е различна в зависимост от наетия клас автомобил, както следва:

Клас автомобил Депозит с карта Депозит в брой
Ръчни скорости
Икономичен (Skoda Fabia или подобна) 100 € 100 €
Икономичен (Dacia Sandero) 100 € 100 €
Компактно комби (Dacia Logan MCV) 100 € 100 €
Компактен (Opel Astra или подобна) 150 € не се прилага
Комби (Skoda Octavia) 200 € не се прилага
Комби (VW Passat estate + GPS) 200 € не се прилага
Миниван (Dacia Lodgy) 200 € не се прилага
Микробус (Ford Custom) 300 € не се прилага
Джип (Dacia Duster) 200 € не се прилага
Автоматични скорости
Икономичен (Skoda Fabia или подобен) 100 € 100 €
Компактен (Opel Astra или подобен) 150 € не се прилага
Комби (VW Passat Estate + GPS) 200 € не се прилага

Допълнително оборудване и екстри:

 • Допълнителен шофьор: 1.5 евро/ден (максимум 30 евро за целия наем).
 • Детска седалка: 4.0 евро/ден (максимум 40 евро за целия наем).
 • Детска седалка бустер: 2.5 евро/ден (максимум 25 евро за целия наем).
 • GPS навигация: 4 евро/ден (максимум 60 евро за целия наем).
 • Такса "Млад шофьор": 6 евро/ден, прилага се за шофьори под 23 години, или такива с по-малко от 3 години шофьорски стаж.
 • Кабели/Вериги за сняг (закупуване - остават за клиента): 25 € еднократна такса
 • Mobile WiFi HOTSPOT: 2.00 евро/ден.
 • Такса "Обслужване в извънработно време":

  Ако автомобилът е нает или върнат в извънработно време се начислява такса в размер на 20 евро. Работно време: Понеделник – Неделя 09:00h – 19:00h. На официалните празници - Великден, Коледа (24.12, 25.12, 26.12), Нова Година (31.12, 01.01) таксите са както следва - 09:00-19:00 - 20 евро; 19:00-09:00 - 40 евро.

  Застраховка:

  Включена е застраховка "Гражданска отговоност", както и ограничение на отговорността при щета + кражба до размера на депозита. Застраховката не покрива щети по гуми, джанти, стъкла, ходова част и интериор. Допълнителна застраховка, покриваща посочените възможни щети, може да бъде заявена на място. Интериорът на автомобила не е включен в никоя от посочените застраховки.
  Клиентът може да заплати такса "Full protection", която му предоставя следните права:

  • Възстановяване на депозита в случай на щета или кражба, включително и при щети по гуми, джанти, стъкла и шаси.
  • Заместващ автомобил при щета, пожар или кражба (предоставя се в най-близкия офис на фирмата).
  • Безплатна пътна помощ при щета или пожар територията на Р. България.
  • Освобождава от заплащане на административна такса при инцидент.

  Такса "Full protection" не покрива щети по интериора на автомобила.

  Клас автомобил Full protection
  (зимен сезон: 01.10 - 30.04)
  Full protection
  (летен сезон: 01.05 - 30.09)
  Ръчни скорости
  Икономичен (Skoda Fabia или подобна) 4.00 € 6.00 €
  Икономичен (Dacia Sandero) 4.00 € 6.00 €
  Компактен (Opel Astra или подобна) 4.00 € 6.00 €
  Компаткно комби (Dacia Logan MCV) 4.00 € 6.00 €
  Комби (Skoda Octavia) 6.00 € 8.00 €
  Миниван (Dacia Lodgy) 6.00 € 8.00 €
  Микробус (Ford Custom) 8.00 € 10.00 €
  Джип (Dacia Duster) 6.00 € 8.00 €
  Автоматични скорости
  Икономичен (Skoda Fabia или подобен) 4.00 € 6.00 €
  Компактен (Opel Astra или подобен) 4.00 € 6.00 €
  Комби (VW Passat est + GPS) 6.00 € 8.00 €

  Отговорност на наемателя:

  В случай на щета по време на наема, отговорността на Наемателя е до размера на депозита. Наемателят може да заяви на място допълнително покритие.
  Обърнете внимание: В случай на щета или кражба, Наемателят е задължен да представи всички необходими документи (протокол и др.) от КАТ, както и да върне ключовете и документите на автомобила. В противен случай, Наемателят е отговорен за пълния размер на щетите, или застрахователната стойност при тотална щета или кражба.
  Изгубени документи, ключове, регистрационен номер: Такса от 200 евро се начислява (вкл. загуба на CD/радио панел). Наемателят е напълно отговорен за частични кражби, загуби на части и аксесоари.

  Гориво:

  Автомобилът е предоставен с пълен резервоар гориво. Разходите за гориво се покриват от Наемателя. В случай, че колата е върната с по-малко гориво, отколкото е наета, липсващото гориво се заплаща по 1.50 евро за литър, както и такса в в размер на 10 евро в края на наема.

  При заплащане на такса „Prepaid fuel”, клиентът предплаща стойността на горивото и получава правото да върне автомобила с непълен резервоар.

  Допълнителен пробег:

  Наемната цена включва включва 200 км. дневен пробег за наеми до 30 дни и 120 км дневен пробег за наеми над 30 дни. При превишаване на пробега, включен в цената на наема, наемателят заплаща такса за надлимитните километри по цена 0.05 евро/км за икономични, компактни, SUV и комби класове и по цена 0.06 евро/км за 9-местни бусове Ford Custom.

  Еднопосочни наеми:

  Ако наетият автомобил бъде върнат локация, различна от мястото на наемане е възможно начисляването на такса еднопосочен наем. Цената на таксата се калкулира и добавя автоматично при направата на резервация.

  Наеми извън страната:

  Възможни са при предварителна заявка и одобрение за съседни на България страни (Гърция, Северна Македония, Сърбия, Румъния и европейската част на Турция) САМО за класове L_EDMV, L_IVMR, L_IFMR, L_FVMR. Начислява се административна такса в зависимост от наетия клас автомобил. Депозитът се удвоява. Посочените по-долу административни такси са при посещение на една от изброените страни. За всяка следваща страна , клиентът заплаща допълнителна такса в размер 50% от таксата за първата страна. При наеми извън страната не се приема депозит в брой.

  Клас автомобил Такса Депозит по карта Депозит в брой
  Dacia Sandero 50 € 200 € не се прилага
  Dacia Lodgy 60 € 400 € не се прилага
  Dacia Duster 60 € 400 € не се прилага
  Ford Custom 80 € 600 € не се прилага

  Отказ и промяна на резервация:

  Резервации могат да бъдат анулирани и променяни безплатно най-късно 72 часа преди началото на наема без начисления на такси. За промени/анулации на резервации направени по-късно от 72 часа преди началото на наема, клиентът заплаща такса в размер на 15% от крайната цена наема, но не по-малка от наемната цена на автомобила за един наемен ден. Всички предплати при направата на резервация ще бъдат възстановени, ако не може да бъде предоставен алтернативен автомобил.

  Неявяване

  Във всички случаи на Неявяване, когато колата не е отказана предварително, платените от Наемaтеля суми не подлежат на възстановяване и резервацията отпада от графика на автомобила. За Неявяване се приемат случаите, когато Наeмателят:

  • желае да отмени резервацията, но не ни уведоми преди да започне наемът;
  • не успее да предостави валидни лична карта, шофьорска книжка и син талон, които се изискват при вземане на автомобила; не разполага с достатъчно средства, за да плати пълната цена на резервацията и/или няма възможност да остави депозит за автомобила според условията за съответния клас.
  • не успее да предостави валидни лична карта, шофьорска книжка и син талон, които се изискват при вземане на автомобила;
  • не разполага с достатъчно средства, за да плати пълната цена на резервацията и/или няма възможност да остави депозит за автомобила според условията за съответния клас.

  Удължаване на резервация след началото на наема:

  При желание на Наемателя да удължи резервацията си, е необходимо той да изпрати запитване по имейл или чрез телефонно обаждане до Резервационния отдел на компанията. Цената при удължаване на резервация се изчислява по актуален ценоразпис на база общ брой наемни дни. Препоръчваме да попитате за удължаване на своята резервация възможно най-рано поради опасността от изчерпване на наличностите.

  Когато наемът включва излизане в чужбина, при удължаване на пълномощното за срок до 7 дни се заплаща административна такса в размер 20 €. При удължаване за срок над 7 дни документите за излизане в чужбина следва да бъдат преиздадени, като за това се заплаща нова еднократна такса според ценоразписа.

  ВАЖНО! След потвърждение от Наемодателя на възможността за удължаване на наема, Наемателят трябва да извърши плащане за допълнителните наемни дни, за да потвърди удължаването на договора. След извършване на плащането, необходимите документи ще бъдат налични в офиса на компанията, в който е бил предоставен автомобилът. Top Rent A Car не носи отговорност за последствията в случай, че клиентът не се е явил за взимане на документите.

  Модел автомобил:

  Ние гарантираме на нашите клиенти само класа на предоставения автомобил, освен ако не са гарантирани - марка, модел и тип гориво в процеса на резервиране. Ако желаният автомобил не е наличен, ще бъде предоставен алтернативен автомобил от същия или по-висок клас.

  Copyright © 2021. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved