Туристически наръчник – с кола под наем в Ахелой

Обща информация за Ахелой

Ахелой

Ахелой е малко курортно градче, което се намира в Южната част на крайбрежието. Намира се на брега на морето и е близо до някои от най-посещаваните морски курорти в страната. Намира се само на 29 км от Бургас, които е с изключително важно значение за Южното Черноморие. Ахелой е само на няколко минути с кола под наем от най-големия курорт на морето в България – Слънчев Бряг. През последните 10 години, градът развива успешно туристическа дейност благодарение на отличните си природни дадености. Плажната ивица е доста обширна и е с дължина от около 12 км, като достига друго курортно селище – Поморие. Климатът и условията в района го правят отличен за отглеждане на лозови масиви и лозови градини. Там се произвежда и висококачествено вино. Освен красивите пясъчни плажове и зелени хълмове, там има и къмпинг. В Ахелой са построени множество луксозни хотели, комплекси и къщи за гости. Местните жители превръщат много фамилни къщи в семейни хотели и къщи за гости. Историята свързва Ахелой с една от най-великите битки през Средновековието – Битката при р. Ахелой, където Цар Симеон Велики разгромява Византийската армия през 917 г. За любителите на риболова Ахелой предоставя възможности за ловене на сладководен и соленоводен улов от р. Ахелой или от морето. Близостта до Слънчев Бряг осигурява на посетителите чудесни възможности за нощен живот и шумни партита сред тълпите. Лесно можете да посетите и други интересни курорти и забележителности с кола под наем от Бургас и Слънчев Бряг. Ахелой предлага много възможности и за различни спортове. Могат да бъдат практикувани водни спортове – сърфинг, водна топка, плуване, водни ски и други. Градът разполага и яхтено пристанище. Ресторантите предлагат богато разнообразие от местни и чужди ястия, като включват и множество рибни деликатеси. Започнато е строителството на исторически комплекс. Той ще включва крепостни стени, бойници и църква. Ахелой е перфектната дестинация за пълноценна и спокойна почивка близо до морето, като е само на няколко минути път с кола под наем от най-големият курорт на Българското крайбрежие – Слънчев Бряг.

Забележителности около Ахелой

 • НесебърАхелой
 • Бургас
 • Слънчев Бряг
 • Созопол
 • Китен
 • Равда
 • Поморие

Несебър

Несебър е един от най-важните исторически, архитектурни и културни центрове в страната. В миналото е бил известен със старото си име Месембрия. Смята се, че Месембрия е един от най-старите градове в Европа, съществуващ от около 3200 години. Старият град е успял да съхрани важна част от неговите забележителности и културни паметници. Старият град е под егидата на Юнеско.

Бургас

Бургас е много красив град намиращ се на в Южната част на Българското крайбрежие. Бургас е културен и икономически център на региона. Градът е разположен в красивия Бургаски залив. Има всичко необходимо, присъщо на големите градове, освен това е и известен курорт, много предпочитан за отдих на морето. Районът има и отлични възможности за развитие на бизнес. Международното летище в Бургас, прави градът много посещаван, особено през летния сезон.

Слънчев Бряг

Той е най-големият морски курорт в страната. Слънчев бряг е разположен в Югоизточната част на страната и на 30 минути с кола под наем от Бургас. Има множество ресторанти, къмпинги, луксозни хотели и комплекси. Слънчев Бряг е известен богатите си възможности за забавления и нощен живот.

Созопол

Созопол е малко градче с населени от около 7000 души. Той се намира на брега на Черно Море, само на 41 км от Бургас. Близо до Созопол се намират и други основни курорти като: Дюни, Приморско, Китен, а Варна е само на 158 км. Градчето е много красиво и е чудесно за пътувания. Богатото му историческо минало го прави най-старият град по българското крайбрежие. Ако искате да прекарате няколко спокойни дни на морето без шумните улици на големите курорти, то тогава Созопол е за вас. Морската вода в Созопол е много чиста, като се смята, че това се дължи на отдалечеността от делтата на р. Дунав. Градът се дели на 2 части – стара и нова.

Синеморец

Синеморец е село до Бургас, намиращ се по течението на р. Велека. Местоположението на селото е много добро за туристически пътувания, защото предлага разнообразни релефни форми. В района са били открити и древни предмети, датиращи от 4 – 5 хилядолетие преди Хр. Флората и фауната на местността са богато – там има доста защитени видове.

Хотели в Ахелой

Най-добрите хотели в Ахелой

 • Midia Grand Resort
 • The Vineyards Resort
 • Marina Cape Holiday Complex
 • Hotel Chairite

Коли под наем в Ахелой

Ако планирате да посетите Ахелой, но все още не сте резервирали кола под наем, можете да го направите като използвате нашата форма за резервации. Ако планирате да пътувате от Бургас, LowCostCars има офис на летището в Бургас, в Бургас Plaza Mall или Слънчев Бряг, откъдето можете да вземете кола под наем на място. Ахелой е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Ахелой
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved