Туристически наръчник – с кола под наем в Ахтопол

Обща информация за Ахтопол

Евтини коли под наем в Ахтопол

Ахтопол се намира в южната част на страната. Градът също е известен, като най-южният град в България. Разположен е на 78 км от Бургас и на 206 км от морската столица Варна. Освен това, той е близо до границата с Турция. През последните няколко години Ахтопол се развива успешно в туристическия бранш. Населението му е около 1,500 души. А през лятото бива посещаван от множество туристи. Освен това, градът е разположен на красив скалист полуостров на брега на Черно море. В близост е също и р. Велека. Тя се смята за една от най-красите, която прави района много красив. Градът е част от територията на природен парк “Странджа”. Районът има богато историческо минало. Климатът е мек, полу средиземноморски. В заливът, са били открити древни каменни, оловни и метални котви. На мястото на днешния град, е съществувало селище още през Каменната епоха. По-късно през Желязната епоха, районът е бил населяван от тракийски племена. Няколко века преди Хр., гърците основават град, който с времето с утвърждава като търговски център, и дори са се секли монети в него. След набези на Варварите, той е бил разрушен, но Византийският капитан го е възстановил. Смята се, че името му било Агатопол, което обяснява произхода на името на града. В началото на 20 в., градът е имал 45 кораба. Но през първата половина на века е бил запален. Всичко било изгоряло до основи. Настоящият град е построен отначало след това. Предполага се, че архитектурата на града е била много красива, подобна на тази на Жеравна. И днес може да бъде видяна църквата “Възнесение Господне”. Тя е построена през 1776 година. Други интересни забележителности са останките от манастира “Св. Яни”, които датират от 12в. Могат да бъдат видени, части от крепостни стени, а близо до полуострова има останки от Тракийска стена. Можете да посетите и историческия музей на града. Ако желаете да посетите Ахтопол и района, изберете Вашата кола под наем и я резервирайте онлайн, или просто ни се обадете на +359 886 00 21 21. Извършваме доставки до всеки курорт на крайбрежието и в страната. Може да резервирате кола за Ахтопол от LowCostCars. Ние предлагаме доставка до Ахтопол, или можете да вземете Вашата кола под наем от офисите ни на Летище Бургас, или от Бургас Плаза Мол.

Евтина кола под наем в Ахтопол

Туристически забележителности около Ахтопол

 • Бургас
 • Слънчев бряг
 • Несебър
 • Елените
 • Созопол
 • Китен
 • Равда

Бургас

Той е един от основните градове в страната. През последните години той се развива, като икономически център с национално значение. Той предлага и чудесни туристически възможности също. Намира се в красивия Бургаски залив. Можете да се насладите на красивите морски гледки и да пътувате в района. Като цяло Бургас е чудесна възможност за пътувания с всякаква цел, ваканция, бизнес, почивки и може да бъде Вашата начална точка за пътуване до всяка точка. Можете да резервирате Вашият автомобил от офисите ни в Бургас.

Слънчев бряг

Той е най-големият курорт на брега на морето в страната. Той е красив и модерен, и предлага множество варианти за чудесно прекарване: хотели, апартаменти, къщи за гости, луксозни комплекси, а също и множество ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. Слънчев бряг е перфектната дестинация за любителите на нощния живот.

Несебър

В миналото градът е известен с древното име Месембрия. Той е един от най-старите градове в Европа. Смята се, че датира от повече от 3200 години и е запазил важна част от старовремски предмети и артефакти. Старият град е включен в сайта на ЮНЕСКО.

Елените

Курорт Елените се намира близо до Слънчев бряг. Той се намира на южния склон на Стара планина. Заливът му е много красив. Елените разполага с хотели, луксозни комплекси и къщи за гости.

Созопол

Созопол е малък град с населени от 7000 души и чудесна локация на брега на морето. Намира се на само 41 км от Бургас. Близо до него са важни български курорти като, Приморско, Китен и Дюни. Достъпът от него до Варна и Бургас е лесен. Созопол е чудесен за спокойна ваканция на морето. Морската вода около града е много чиста. Созопол е разделен на две части – стара и нова.

Китен

Китен се развива успешно като туристическа дестинация. Разполага с два красиви залива и превъзходна плажна ивица, които привличат туристите.

Равда

Равда се намира на 30 км от Бургас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев бряг, Св. Влас, Елените и на 98 км от Варна. Равда се е превърнала в център за ученически туризъм и ваканции, а през последните години става все по-известна сред туристите от всички части на Европа. Районът дава всичко необходимо за пълноценна почивка. Селището е известно и заради ученическите лагери и къмпинги. Привлича учащи от няколко страни.

Най-добрите хотели в Ахтопол

 • Midia Grand Resort
 • The Vineyards Resort
 • Marina Cape Holiday Complex
 • Hotel Chairite

Коли под наем в Ахтопол

Ако планирате да посетите Ахтопол и все още не сте резервирали автомобил, може да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офис в Бургас Plaza Mall, или на летището, откъдето можете да вземете Вашата кола под наем на място.

Евтини коли под наем в Ахтопол
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved