Туристически наръчник – с кола под наем Бяла

Обща информация за Бяла

Евтини коли под наем в Бяла

Бяла е град в Североизточна България, намиращ се на границата между общините Варна и Бургас, на 5 километра от Обзор. Градът е станал туристическа дестинация благодарение на чистия си плаж и интересното разделение на града – състои от няколко части, които отразяват различните периоди на заселване. Гръцката махала, например, е създадена през 20-те години на миналия век, а в днешно време се строи предимно близо до морето и плажа.Най-старите свидетелства за човешко пребиваване в района са от VI в. пр. Хр. , които представляват две каменно-дървени котви от пристан на кораби, наблизо има и останки от римска крепост. Можете да вземете вашата евтина кола под наем във Варна. В града могат да се посетят Демонстрационен център „Белите скали”, който е изграден с цел да се представи природата около град Бяла на туристите, известна атракция в града е и водната пързалка, а селският туризъм заема естественото си място в ежедневието на туриста.

Туристически обекти около Бяла

Белите скали

Демонстрационен център “Белите скали” е създаден през 2001 година. Неговата цел е да покаже природната забележителност Белите скали.

Обзор

Обзор е красив малък, крайбрежен град. Той предлага множество удобства за пълноценна почивка. Освен прекрасните морски вълни, той предлага и красиви хълмисти райони подходящи за разходки, къмпинг и еко туризъм.

Резерват Камчия

Устието на р. Камчия се влива в морето, а по бреговете и расте гъсти вековни лонгозни гори. Те са изключително рядък феномен за умерените ширини. Горите са толкова гъсти, трудно проходими и влажни, че наподобяват джунгла Районът е уникален заради красивите природни пейзажи, които предоставят морски гледки, красива пълноводна река и зелени гори. Освен уникалната растителност районът разполага и с разнообразен животински свят – в реката живеят над 25 вида риба, има около 200 вида птици, 56 от които редки и застрашени от изчезване.

Иракли
Евтина кола под наем в Бяла

Иракли е защитена дива местност, на брега на морето. Известен е заради слабо урбанизираната инфраструктура на района. Разполага с красиви девствени плажове и кристално чиста вода. Той е предпочитано място за хората, търсещи спокойна морска почивка и бива посещаван от много хора ежегодно.

Варна

На половин час от Бяла се намира гр. Варна, който е морската столица на страната и е основен икономически и културен център. Във Варна и около нея, има множество забележителности като: Морска градина, Делфинариумът, Катедралата, Морската градина, Исторически музей, Варненски некропол, търговски центрове и други.

Хотели в Бяла

Най-добрите хотели в Бяла

  • Byala Beach resort
  • клуб хотел Vemara
  • мотел Formula 1

Кола под наем в Бяла

Ако планирате да посетите Бяла, но все още не сте резервирали Вашия автомобил, може да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. “Цар Освободител” 17A, или от летището, или от летището, откъдето можете да вземете автомобил на място. Бяла е перфектната локация за пътуване от Варна и Бургас.

Евтин автомобил под наем в Бяла
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved