Туристически наръчник – с кола под наем в Добринище

Обща информация за Добринище

Евтини коли под наем в Добринище

Град Добринище е заобиколен от три планини – Рила, Пирин и Родопите и се намира на 850 метра над морското равнище. В близост се намират: доста нашумелия ски курорт Банско (на 6 км западно), а Гоце Делчев – на 40 км южно. Разстоянието от София до Добринище е малко по-голямо – 156 км.

Туристически забележителности около Добринище

Гори и езерая

Горите на Пирин достигат почти до селото, а точно над него е връх Весилища. Има три планински езера, а също и два минерални извора. Заслужава си да се види водопада Свети Никола. Добринище е обявен за балнеоложки курорт, известен със своите 17 минерални извора с температура 30-43 °.

Градина с еделвайси

В града се намира уникална по рода си и единствена в България градина с еделвайси. Високопланинското цвете, което се среща само по високите места може да бъде видяно тук, а любителите на разходките в планината могат да му се насладят в естествената му среда.

Туристически маршрути

Добринище е начална точка за множество туристически маршрути из Пирин планина. Така че не забравяйте да вземете планинска екипировка и раница с най-необходимите принадлежности. LowCostCars предлага изгодни оферти на автомобили с голям багажник, който би могъл да побере багажа за планинската Ви почивка.

Плувен басейн

В летните горещини бихте могли да се разхладите в плувния комплекс, разполагащ с голям басейн с минерална вода и 2 малки детски басейна. Няма значение през кое време от годината ще решите да посетите Добринище, защото градът е подходящ както за летен, така и за зимен туризъм. Красива природа, дружелюбни домакини, чудесни условия за зимни спортове. На 11 км от Добринище се намира хижа “Гоце Делчев” (1412 м), от къде тръгва седалков лифт до хижа Безбог (2236 м). Пеша може да стигнете до Тевното езеро, Поповото езеро и Безбог. Пътят от хижа Безбог до Мелник е 12 часа. Има писта от хижа Безбог до хижа Гоце Делчев.

Хотели и гостоприемници в Добринище

Най-добрите механи и къщи за гости в Добринище

  • Хотел Орбел Спа
  • Хотел Валентино 2
  • Калинкови
  • Къща за гости Виола

Коли под наем в Добринище

Ако имате намерение да посети Добринище и все още не са резервирали колата си, можете да го направите с помощта на нашата форма за резервации. Ако пътувате от София, можете да наемете колата си от офиса на LowCostCars (ул. Мими Балканска 140).

Евтини коли под наем в Добринище
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved