Туристически наръчник – с кола под наем Каварна

Обща информация за Каварна

Евтини коли под наем в Каварна

Каварна е град в Североизточна България, намиращ се на брега на Черно море, между Варна и Добрич. Основан е V в. пр.н.е. от гръцки колонисти. Градът е икономически и културен център през античността и средновековието. Това личи от оцелелите крепостни стени, ранно-християнска базилика, църкви, сгради, монети, накити, тракийско съкровище от златни апликации и други археологически находки. Може да ги разгледате наемайки евтина кола под наем. По времето на турските нашествия градът е бил почти заличен, но през XVII век е отново застроен.

Туристически забележителности около Каварна

Градски музей

Експозицията показва хилядолетната история на града и района. Можете да видите интересен макет на праисторическо пещерно селище.

Етнографски музей

Той е красива стара къща, която представя експонати от бита на хората обитавали тези райони към края на ХIX в.

Нос Калиакра

Той е уникален природен феномен, намиращ се навътре в морето. Той е тънък и дълъг. Обявен е за природен и исторически резерват. Стръмните скали предоставят красиви гледки. Там има също и музей, ресторант и морски фар. Районът има богато историческо минало. Там могат да се наблюдават делфини, тюлен монах и корморан. Районът около курорта е много красив и е чудесен за перфектна почивка. Освен природните забележителности и множеството развлечения, може да опитате традиционна българска кухня.

Национален археологически резерват Яйлата

Той представлява тераса, която е отделена от Добруджанското плато със скални масиви. Тук се намира и пещерно селище включващо повече от 100 пещери датиращи от V хилядолетие преди новата ера.

Русалка
Евтина кола под наем в Каварна

Русалка е красив курортен комплекс разположен в близост до Каварна, в уникалния резерват “Птичия залив”. На фона на силно застроените курорти в Европа, тя е запазила своята натурална красота. Можете да наемете евтин автомобил в Каварна, от нашия сайт LowCostCars гарантира най-евтините автомобили под наем за Варна и региона.

Хотели в Каварна

Най-добрите хотели в Каварна

  • хотел Thracian Cliffs Golf & Beach Resort
  • хотел Royal Cove Residence
  • хотел Saint George Hotel 2
  • хотел Otdih Hotel & Spa

Наем на кола в Каварна

Ако планирате да посетите Каварна и все още не сте резервирали своята кола, може да го направите, като използвате резервационната форма. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. Цар Освободител 17 A, или от летището, от където можете да наемете автомобил на място. Каварна е перфектната дестинация за пътуване от Варна. Каварна има отлични условия за морски туризъм, крайбрежието е с дължина 42 км. Градът има яхтено пристанище и риболовна база, просторен плаж и курортен комплекс, а градът привлича туристи не само като морски курорт, но и като център на рок музиката. Все по- известни изпълнители и състави гостуват в Каварна от май до октомври, а съществува добра база за развитие на селски туризъм в с. Българево, Камен бряг и Топола. В близост се намират някои забележителности на северното Черноморие като крепостта Калиакра и Мидената ферма. До Каварна са и Thracian Cliffs golf и Black Sea Rama golf.

Евтини автомобили под наем в Каварна
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved