Камчия – евтини коли под наем

Основна информация за Камчия

Евтини коли под наем в Камчия

Курортът Камчия се намира на 25 километра югоизточно от Варна, близо до село Долен Близнак, в местността „Камчииски пясъци”. Местността е обявена за резерват през 1951г. с цел опазване на най-голямата вековна крайречна гора в България. Най-известните места за летуване са устието на река Камчия и в комплекс „Романтика”. Регионът е известен със своите диви плажове, започващи от местност Палеца и свършващи близо до село Шкорпиловци. В непосредствена близост до устието има и сравнително нов хотелски комплекс. Камчия се намира на около 30 минути от Летище Варна, може да наемете вашата евтина кола под наем в офиса ни на летище Варна. Главната атракция в района са флората и фауната – на места гората достига 50 метра височина с над 40 вида дървета, някои от които са на повече от 150 години, а в реката се срещат лилии и лиани. Животинския свят на курорт Камчия е представен от над 200 вида птици и много бозайници. Мястото е подходящо за риболов с неговите 25 вида риби, а девствените и труднодостъпни плажове предлагат изобилие от миди за хората, търсещи приключения, и слънчеви бани – за посетителите, дошли за отдих.

Забележителности около Камчия

  • Резерват Камчия
  • Варненски халколитен Некропол – Варна
  • Регионален исторически музей – Варна
  • Катедралата във Варна
  • Варненски военноморски музей

Природа

Природата на тази местност е уникална, заради гъсто обраслите девствени лонгозни гори. Някои плажове са трудно достъпни, но красотата им си заслужава. Лонгозните гори и гъстите лиани обхващат територия от 1200 хектара, като са най-концентрирани при устието на р. Камчия. Районът освен на растителни, е много богат и на животински видове. В р. Камчия има над 25 вида риба. В районът можете да се насладите освен на чудесна рекреационна почивка, на дълги разходки, чист въздух, риболов, къмпинг и палатки, както и на чудесно водно пътешестве по дължината на реката. Районът около курорта е много красив и е чудесен за перфектна почивка. Освен природните забележителности и множеството развлечения, може да опитате традиционна българска кухня.

Шкорпиловци

Намира се съвсем близо до Камчия. В него можете да се насладите на спокойна почивка, в комбинация с красиви релефни възвишения.

Обзор

Обзор е популярен курорт, много предпочитан заради комбинацията от красиви плажове, зелени хълмове и достъпни цени. Достъпът е изключително лесен и удобен с автомобил под наем.

Хотели в Камчия

Най-добрите хотели на Камчия

  • къмпинг Romantika
  • бунгала Kamchia
  • хотел Бялата къща

Наем на кола в Камчия

Ако планирате да посетите Камчия и все още не сте резервирали своята кола, може да го направите, като използвате резервационната форма. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. Цар Освободител 17 A, или от летището, от където можете да наемете автомобил на място. Камчия е перфектната дестинация за пътуване от Варна.

Евтина кола под наем в Камчия
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved