Туристически наръчник – с кола под наем в Ковачевица

Обща информация за Ковачевица

Евтини коли под наем в Ковачевица

Ковачевица е малко селце, сгушено в Родопите. Запазило автентичната си архитектура от каменни къщи с традиционните за онова време издадени етажи. Намира се в непосредствена близост до Гоце Делчев – 24 км и Благоевград – 120 км. Разстоянието до столицата София е 210 км, 560 км от Варна и на 439 км от Бургас. Селото е обявено за архитектурен исторически паметник през 1977г.

Туристически забележителности и атракции около Ковачевица

Възрожденски къщи

Характерно за къщите в Ковачевица е, че те са изградени почти изцяло от камък, дори покривите. Уединеното и спокойно селце привлича посетите ли близо и далеч. Всеки, който желае да прекара незабравими изживявания в планината и да се наслади на прекрасната природа, може да посети Ковачевица.

Язовир Доспат

Едно от местата в близост, които можете да посетите е Язовир Доспат – един от най-големите в България. През летните месеци бихте могли да прекарате почивката си там ловейки риба, на разходка с лодка или просто да поплувате.

Природа

От селото тръгват туристически маршрути до водопад „Синия вир”, и местността „Кози камък”. Далеч от градския шум, високо в планината това е мястото за хората, обичащи този тип почивка и разходки.

Добринище

Добринище е известен със своите минерални извори и разполага с множество спа хотели. Любителите на зимните спортове могат да изберат Добринище за своята ваканция и да покарат ски на някоя от пистите в близост.

Хотели и ресторанти в Ковачевица

Най-добрите места за отсядане и гостилници в Ковачевица

  • Lavanda Bed & Breakfast
  • Guest House Vesko & Suzi
  • Kanina Guest House Kovachevitza

Коли под наем в Ковачевица

Ако имате намерение да посети Ковачевица и все още не са резервирали колата си, можете да го направите с помощта на нашата форма за резервации. Ако пътувате от София, можете да наемете колата си от офиса на LowCostCars (ул. Мими Балканска 140).

Евтинa колa под наем в Ковачевица
Copyright © 2023. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved