Туристически наръчник – с кола под наем Кранево

Обща информация за Кранево

Евтини коли под наем в Кранево

Кранево е малко курортно село със добре развит летен туризъм, предлагащо много варианти за чудесна морска почивка на отлична цена. То се намира на 30 км от Варна, между Албена и Златни пясъци.Старото име на селото е Екрене, което идва от нос Екрене, намиращ се на 3 километра южно от селото и на 3 километра северна посока от „Златни пясъци”. На това място до 1940 година е минавала границата с Румъния. Името Екрене остава до 1942г. , когато селото е преименувано на днешното Кранево. В Кранево може да наемете евтина кола под наем, ние ще я доставим за Вас. Може да я наемете и от Варна.

Туристически забележителности около Кранево

Курортното селище Кранево предлага множество забавления като:

  • Водни спортове (водни ски, джетове, сърфинг)
  • Интернет клубове – нощни клубове
  • Спортни съоръжения – волейболни, футболни, тенис и баскетболни игрища.
  • Ресторанти и заведения

Резерват Балтата
Евтини коли под наем в Кранево

Намира се в районът между Кранево и Албена. Можете да видите богатото разнообразие от живот в резервата с пътуване с лодка от Албена по течението на реката. Резерватът е много зелен, има множество редки, и защитени животински видове. Можете да видите, много редки растения и птици в естествената им среда.

Албена

В комплекса има много хотели, ресторанти, барове и дискотеки, в допълнение има красива растителност и мек климат. Албена е много подходящ за семейна ваканция, защото е доста по-тиха и спокойна в сравнение с най-големите курорти по Черноморското крайбрежие.

Балчик

Той е известен с Ботаническата си градина и Замъкът на румънската кралица Мария. Балчик е красив, малък град, който се намира на брега на Черно море. В района има 2 голф игрища.

Нос Калиакра

Той е уникален природен феномен, намиращ се навътре в морето. Той е тънък и дълъг. Обявен е за природен и исторически резерват. Стръмните скали предоставят красиви гледки. Там има също и музей, ресторант и морски фар. Районът има богато историческо минало. Там могат да се наблюдават делфини, тюлен монах и корморан.

Аладжа манастир

Манастирът е изсечен в скалите и има над 20 стаи. Построен е около 12–13 век. Той е национален исторически паметник на културата.

Хотели в Кранево

Най-добрите хотели в Кранево

  • хотел Извора
  • хотел Палма
  • Кристел Парк
  • хотел Атлас

Коли под наем в Кранево

Ако планирате да посетите Кранево и все още не сте резервирали вашия автомобил, може да го направите, като използвате резервационната ни форма. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. “Цар Освободител” 17 A, или от летището, откъдето може да вземете автомобил на място. Кранево е перфектната дестинация за пътуване от Варна.

Евтини коли под наем в Кранево
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved