Туристически наръчник – с кола под наем в Лозенец

Обща информация за Лозенец

Евтини коли под наем в Лозенец

Лозенец е малко курортно селище, намиращо се в община Царево и на само 59 км от Бургас. Районът има специфична природа, великолепна комбинация между морски и планински пейзаж. В миналото Лозенец е бил част от Царево. Планината и морето много помогнали за развитието на района. Там има чудесни възможности за риболов. Лозенец е много зелено селище, с чудесни условия за морска ваканция, като в същото време предлага и прохладата на планината Странджа. Климатът е комбиниран – морски и планински. Учените считат, че морската вода до селото е най-чистата на Българското Черноморско крайбрежие. Тя съдържа множество минерали и други елементи, които са много полезни за хората. Там има много луксозни хотели и фамилни къщи, предлагащи всичко необходимо за настаняване. Смята се, че селото е основано през 1924 г. Тогава е било курорт за хора от съседното село Велика, защото то е нямало излаз на морето. Името му е било Емберли. По късно е преименувано на Лозенец, заради разнообразието от лози. От древни времена главният поминък на хората, населяващи района е риболовът. В селото има няколко идеални за слънчеви бани плажове. В Лозенец може да бъде видяна църквата „Св. Георги”, която е построена изцяло от дарения. Друга интересна забележителност е пещерата „Меча дупка”, която се намира в близост до 2 великолепни плажа. Близо до курортното селище се намират също интересните забележителности – Национален парк Странджа, реките: Велека, Караагач и Дяволска, природен резерват Ропотамо, който се намира на само 15 км от Лозенец, и посетителите могат да се насладят на пътуване по реката – всеки ден. Освен това, там могат да бъдат видяна Ботаническата градина на сем. Серафимови, която се намира само на 4 км от Лозенец и предлага на посетителите да закупят разнообразни растения. Наблизо е и село Резово и крепостта Кастрицион. Може да бъде видян също и Българския Стоун Хендж – Беглик таш, които се намира в резервата Ропотамо. Можете да посетите всички интересни забележителности в района с евтин автомобил под наем от LowCostCars. LowCostCars има офиси в Бургас – на летище Бургас, в Бургас Плаза мол, и в Слънчев Бряг- близо до Несебър. Резервирайте сега, Вашата кола под наем с най-добри условия.

Забележителности край Лозенец

Бургас

сд Бургас е град с много важно национално значение. През последните години, той се е превърнал в икономически и културен център на Югоизточната част на страната. Градът предлага също и чудесни туристически възможности. Той е разположен в красивия Бургаски залив. Можете да се насладите на красивите пейзажи, и да се разходите в района. Бургас е чудесен за всякакъв вид пътувания. Можете лесно да наемете автомобил от нашите офиси в Бургас.

Слънчев Бряг

Той е най-големият курорт на морето в страната. Има множество – хотели, луксозни апартаменти, къщи за гости, луксозни комплекси, ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. Той е много предпочитан, заради разнообразните възможности за нощен живот, които предлага.

Несебър

В миналото е бил наричан Месембрия. Смята се, че той е един от най-старите градове в Европа. Историята на града е започнала около преди 3200 години. Несебър успешно е съхранил множество исторически и археологически артифакти и предмети. Старата част на града е включена в сайта на Юнеско.

Елените

Курортът Елените се намира в близост до Слънчев Бряг. Разположен е в красив залив на южния склон на Стара планина. Има хотели, къщи за гости и ресторанти.

Ахтопол

Ахтопол е малък град в най-южната част на страната. Той има богато историческо минало и предлага интересни и красиви пейзажи, като в същото време е тихо и спокойно.

Синеморец

Синеморец е малко селце намиращо се на самият плаж. То е в югоизточната част на страната и е изключително красиво. Синеморец предлага и множество атракции и забавления на своите посетители.

Равда

Равда е туристическо селище, намиращо се на 30 км от Бурас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев бряг, Св. Влас, Елените и 98 км от Варна. Равда е международен център за детски туризъм и е чудесно място за ваканции. Равда придобива все по-голяма популярност сред туристите от други страни. Плажът е великолепен, климатът е топъл – перфектен за пълноценна почивка на морския бряг

Поморие

Поморие се намира на малък полуостров на 18 км на север от Бургас. It Има спиращи дъха релефни форми и великолепни гледки. Градът има богато исторически минало, но в наши дни се е превърнал в един от най-предпочитаните курорти на Българското крайбрежие.

Резово

Резово е най-югоизточната точка на страната. Предпочитано е заради възможностите за тиха и спокойна почивка. Плажовете там са много красиви и чисти. Има много забележителности около селото. Можете да видите Турция, защото границата с нея се намира на само 11 км от селото.

Най-добрите хотели в Лозенец

  • Emberli Aparthotel
  • Oasis del Mare
  • Hotel Romance
  • Sunset Beach

Коли под наем в Лозенец

Ако планирате да посетите Лозенец и все още не сте резервирали Вашият автомобил под наем, можете да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от LowCostCarsима офис в Бургас Plaza Mall, или на летището, откъдето можете да вземете вашият автомобил на място. Лозенец е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Евтини коли под наем в Лозенец
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved