Туристически наръчник – с кола под наем в Несебър

Обща информация за Несебър

Евтини коли под наем в Несебър

На север от Бургас се простира древният град, който е и популярна туристическа дестинация – Несебър. Той се намира на скалист полуостров на Черноморското крайбрежие. Близо до Несебър се намират Слънчев бряг, Равда, Поморие, Св. Влас, а разстоянието до морската столица е само 98 км, а Бургас се намира само на 41 км. Живописният град е един от най-древните в цяла Европа, като е бил Тракийско селище преди повече от 9,000 години. Той е бил под различни владения, много пъти – докато не е бил превзет от Българите през 7 в. Както много Европейски градове, Несебър има стар и нов град, но Старата част е тази, която е разположена на полуострова и му придава настоящия му облик. Популярна атракция за туристите са стръмните каменни улички, дървени къщи, дворовете, механите и романтичната атмосфера. Старият град е известен със средновековните църкви, които имат уникални фасади, много добре запазен интериор и останки от историческите славянски и гръцки православни общности. Несебър е археологически и исторически паметник на Българската култура, и е един от най-популярните курорти по южното Черноморие. Той предлага добри възможности за настаняване, а в новата част на града има модерни удобства, като големи хотели. Старата част на Несебър е добавена в листа на световните наследства на Юнеско през 1983. Освен културните атракции, Несебър е популярен морски курорт привличащ туристи и хора, които искат ваканция на морето със своите два красиви плажа. В случай, че Ви трябва евтин автомобил под наем, ние предлагаме най-ниските цени, и предлагаме доставка до всички курорти до Бургас. За евтини коли под наем, моля обадете ни се на номер +359 886 00 21 21 или посетете нашите офиси, които се намират на Летището в Бургас, сектор Пристигащи, в центъра на Бургас.

Евтина кола под наем в Несебър

Забележителности около Несебър

Районът предлага много морски курорти и курортни селца, в комбинация с красива природа и забележителности.

Слънчев Бряг

Слънчев Бряг е най-големият морски курорт в България. Има различни сгради, предлагащи настаняване: хотели, апартаменти, къщи за гости, комплекси, а също и множество ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. Курортът е много предпочитан за по-младата част от туристите, които харесват възможностите на нощния живот.

Солнечный берег

Самый крупный морской курорт в Болгарии. Предлагает множество гостиниц, шикарных квартир и комплексов закрытого типа, гостевых домов, ресторанов, дискотек, баров, Аквапарк и многое другое. Посетители отдают предпочтение этому курорту из-за богатого выбора ночных развлечений.

Дюни

Те са естествени природни образувания, които са много красиви.

Поморие

В древността е било Тракийско седалище, докато не е било колонизирано от гърците. Колонията на Метрополиса Месембрия е създадена тук през 5в пр. Хр. Основният поминък на населението са били: риболов, миньорство и търговия с морска сол. Плиткият бряг предоставя чудесни условия за това – там първите заселници открили слоеве сол в пясъка. Други забележителности са: Градски музей, Общински център и църквата “Преображение Господне”.

Созопол

Созопол е малък курортен град на брега на морето, намира се на 41 км от Бургас. Населението му е едва 7000 души. Близо курорта се намират и други известни курорти като: Приморско, Китен, като разстоянието до Варна е едва около 150 км. Ако желаете да прекарате няколко дни на морето, без шума и тълпите на по-големите и шумни курорти – то тогава Созопол е за Вас. Морската вода около Созопол е чиста, заради отдалечеността си от делтата на р. Дунав. Созопол е разделен на стара и нова част. Може да видите забележителности като: Архитектурен и археологически резерват Созопол, древна Тракийска крепост, Тракийски гробници, древен некропол, и крепостни стени от периода 6-14 в.

Китен

Китен се намира близо до Приморско и има богато историческо минало. Основните туристически атракции са 2 красиви залива и великолепна плажна ивица.

Равда

Равда се намира на 30 км от Бургас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев Бряг, Св. Влас, Елените и 98 км от гр. Варна. Местоположението на Равда е много атрактивно, и предлага отдих на спокойна част от крайбрежието в топъл климат и множество слънчеви дни. Равда е международен център за детски туризъм и ваканции, като през последните години става все по популярна сред туристи от различни страни. Селището предлага ученически и детски къмпинги и лагери. То привлича ученици, студенти и колежани от няколко страни.

Най-добрите хотели в Несебър:

  • Italia
  • St. Stefan Boutique Hotel Sunny
  • Mirage of Nessebar
  • Sol Marina Palaceh

Коли под наем Несебър

Ако планирате да посетите Несебър, и все още не сте резервирали Вашия автомобил, можете да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офиси на центъра- в Бургас Плаза Мол, на летището и на Слънчев бряг – отбивката на Несебър, откъдето можете да вземете автомобил на място. Несебър и региона са чудесни за всякакъв вид туристически посещения.

Евтин автомобил под наем в Несебър
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved