Туристически наръчник – с кола под наем Равда

Обща информация за Равда

Евтини коли под наем в Равда

Равда се намира на 30 км от Бургас, на 3 км от Несебър, на 5 км от Слънчев бряг, Свети Влас, и Елените и на 98 километра от град Варна. Курортното селце е атрактивна дестинация за тези, които искат да са на почивка по тихото крайбрежие на Черно море, съчетано с топлия климат на България. В миналото Равда бе международен център за туризъм и почивка за деца, и в рамките на последните години градът става все по-популярен сред туристите както от България, така и от други европейски страни. Плажната ивица е покрита с фин пясък, а дюни се простират по протежение на брега, достигайки до полуострова на древния град Несебър. През лятото в курорта Равда се забавляват около 5000 туристи, идвайки предимно от Чехия, Словакия, Македония и Германия. Туристите отсядат най-често в малки семейни хотели. Непосредствената близост до голям курорт прави Равда доста привлекателно място за почивка. Градчето е една от най-перспективните дестинации за мащабна инвестиция в бизнес хотели, защото тя е втората най-близка точка до курорта Слънчев бряг (след Несебър), като тук може да се наблюдава активното развитие на скъпите хотели и ресторанти. В Равда има много и евтини ресторанти, 3 дискотеки и малък пазар. Цените за настаняване, заведенията за хранене и услугите са около 2 пъти по-ниски от тези в Слънчев бряг. През лятото може да се вземат уроци по ветроходство, сърф, плуване, гребане и водни ски. В покрайнините на Равда може да се видят пъпешови и лозови насаждения, което значи че тук можете да си купите пресни пъпеши и дини, както и различни плодове и зеленчуци директно от производителя. Очаква се да бъде построено ултра модерно яхтено пристанище в черноморския курорт в рамките на следващите две години и половина. Нашата фирма предлага евтини автомобили под наем за град Бургас и близките курорти. При нужда от кола под наем може да се обадите на телефон +359 886 00 21 21 или да посетите офисите ни, намиращи се на летище Бургас, сектор Пристигащи.

Забележителности около Равда

Несебър
Евтина кола под наем в Равда

Несебър е исторически, археологически и културен център. В миналото е бил известен с името Месембрия. Съществуващ от около 3200 години, той е смятан за един от най-старите градове в Европа. Старият град е запазил важна част от своите забележителности през вековете. Той е под егидата на Юнеско.

Бургас

Бургас е красив град на морския бряг. Той е културен и икономически център на района. Градът се намира в красивия Бургаски залив. В него има всички предимства на големите градове, но в същото време е използван и като курорт за почивка на морето. Международното летище го прави много посещаван особено през лятото.

Слънчев бряг

Той е най-големият морски курорт в България. Слънчев бряг се намира в югоизточната част на страната и на около 30 минути с кола под наем от Бургас. LowCostCars отвори офис в Слънчев бряг, откъдето можете да наемете лесно и бързо автомобил на място! В курорта има много ресторанти, къмпинги, луксозни хотели и комплекси. Известен е с множеството опции за чудесни забавления и богати възможности за нощен живот.

Созопол

Созопол е малък град с население от около 7000 души на брега на Черно море. Той се намира на 41 км южно от Бургас. Близо до града се намират и известни български курорти като: Дюни, Приморско, Китен, като разстоянието до Варна е само 158 км. Градът е много красив и е чудесен за пътешествие. Освен това, той има интересно историческо минало – смята се, че е най-старият град на Черноморското крайбрежие в страната. Ако искате да прекарате няколко дни на морето, без шумотевицата присъща на по-големи курорти. Морската вода край Созопол е много чиста. Той е разделен на 2 части.

Синеморец

Синеморец е малко селище близо до Бургас намиращ се на устието на р. Велека. Местоположението на селището го прави много добро за туристически пътувания, и е предпочитано заради разнообразните си релефни форми. В района са открити древни исторически находки, датиращи от 4-5 хилядолетие преди Христа. Освен това, има множество редки животински видове.

Най-добрите хотели в Равда

  • Emerald Beach Resort & Spa
  • хотел Bijou
  • Rutland Bay Ravda
  • хотел Astra

Коли под наем в Равда

Ако планирате да посетите Равда и все още не сте резервирали своя автомобил, може да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офис на летището и в Бургас Плаза Мол, откъдето можете да вземете автомобил на място. Ако пътувате от Слънчев бряг, нашият офис е на отбивката за Несебър. Равда е чудесна дестинация за пътуване от Бургас.

Евтин автомобил под наем в Равда
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved