Туристически наръчник – с кола под наем в Резово

Обща информация за Резово

Евтини коли под наем в Резово

Резово се намира в най-южната част на източното Черноморие. Малко, китно селце предпочитано заради спокойствието и красивите плажове. Местното население наброява около 80 души, но през летния сезон бива посещавано от голям брой любители и туристи. То лесно може да бъде достигнато с колите под наем на LowCostCars. Намира се на 11 км от Синеморец, на 17 км от Ахтопол и на 36 км от Лозенец. Резово се намира в близост до границата с Турция и буквално от там може да видите южната ни съседка.

Туристически забележителности около Резово

  • На нос Кастрич, отстоящ на 3 км северно от Резово, се намират останките на малка средновековна крепост.
  • На север от Резово се намира защитената местност „Силистар“, интересна с богатия си растителен и животински свят. Тук може да се види запазено находище на пясъчна лилия.
  • На юг е долината на река Резовска, с красиви скални образувания и множество бързеи, преминаващи в тихи речни участъци. Заливът е зимовище на водолюбиви птици. Могат да бъдат наблюдавани ловуващи в морето видри. По течението на реката минава границата с Турция.

Слънчев Бряг

Слънчев бряг е най-големият курорт на черноморското крайбрежието. Той разполага с много разнообразна материална база, включваща хотели, апартаменти, къщи за кости, комплекси, както и много ресторанти, дискотеки, заведения, аква парк и много други. Той е много предпочитан от по-младата аудитория заради разнообразния си нощен живот.

Бургас

Бургас – это красивый город на морском берегу, он является культурным и экономическим центром Бургаской области. Город расположен на берегу живописного залива. В нем есть все преимущества большого города, но в то же время это и морской курорт для летнего отдыха. Благодаря международному аэропорту сюда приезжают множество туристов, особенно в летний период.

Несебър

Той е исторически и архитектурен резерват и е познат още като Старият град – Месембрия. Известно е, че е един от най-старите градове в Европа, съществуващ от около 3200 години. Той е успял да съхрани важна част от старините си, както и артефакти. Старият град е включен в сайта на Юнеско. Градът е много красив е чудесен за разходки.

Дюни

Дюните са природни образувания, които са много красиви.

Созопол

Созопол е малък град с население от 7000 души. Той се намира на черноморското крайбрежие, на 41 км от Бургас. Близо до града се намират и други известни български курорти, като Дюни, Приморско, Китен, а разстоянието до Варна е само 158 км. Ако искате да прекарате няколко дни в почивка, на спокойно място, без тълпите на по-големите и шумни курорти, Созопол е правилния избор. Морската вода край Созопол е чиста. Градът е разделен на 2 части – стара и нова. Могат да се видят забележителности като: Архитектурен археологически резерват Созопол, старинни Тракийски крепости, Тракийски надгробни могили, Антични некрополи, Крепостни стени от периода 6-14 в.

Китен

Китен се намира близо до Приморско и има богато историческо минало. Основните туристически забележителности, които привличат туристите са 2 изключително красиви залива и прекрасна плажна ивица.

Равда

Равда се намира на 30 км от Бургас, 3 км от Несебър и 5 км от Слънчев Бряг, Св. Влас, Елените и е на около 100 км от Варна. Туристическата зона в курорта е атрактивна дестинация за тези, които търсят спокоен престой край морето, с топлия климат на страната и множеството слънчеви дни. Равда е известна с това, че е посещавана от много чужди ученици, студенти, организират се ученически къмпинги и лагери. Благодарение на това курортното селище се превръща във все по-известна дестинация сред туристите от други европейски страни.

Най-добрите места за отсядане край Резово

  • B1 Lozenetz
  • Oasis Beach Villa
  • Villa Kolevi
  • Oasis Apartment 18****

Наем на кола в Резово

Ако планирате да посетите Резово, и все още не сте резервирали Вашия автомобил, можете да го направите, като използвате нашите резервационни форми. Ако пътувате до Резово, LowCostCars има офис в Бургас Плаза Mall, или от летището, откъдето можете да наемете кола на място. Бургас и региона са чудесни за почивка и множество други мероприятия.

Евтина кола под наем в Резово
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved