Синеморец – евтини коли под наем

Обща информация за Синеморец

Евтини коли под наем в Синеморец

Синеморец е селце в далечната югоизточната част на българското черноморско крайбрежие, съвсем близо до турската граница. Селото е разположено точно на морето, в непосредствена близост до живописната река Велека. Морския курорт Ахтопол е на 6 км северно от Синеморец, а Резово е на 11 км на юг, Варна е чак на 210 км разстояние, но Бургас е по-близо – само на 80 км. Синеморец е атрактивна дестинация за почивка, благодарение на девствената природна красота и отлични плажове. Той е в непосредствена близост до природен резерват “Странджа”, което е едно хладно местенце през горещите летни дни, като резервата е покрит с много пътеки, водещи към природни и исторически точки, а те представляват интерес за посетителите. В селото има два плажа – Бутамята и плажа на устието на река Велека. Също така наблизо е и един от най-красивите плажове – Силистар. За тези, които обичат водни спортове, има джет ски под наем. За другите, които предпочитат екскурзия сред природата, има коне и понита под наем или разходки с лодка до Велека. Селата в полите на Странджа, които са в околностите на Синеморец, са запазили своите вековни традиции и са горди да ги споделят с посетителите. Една такава традиция, която е известна в целия свят е Нестинарка – извършва се ритуален танц върху жарава, провежда се на 21 май, на празника в чест на Св. Св. Константин и Елена. Провежда се и по време на лятото, но организирано за туристи. Странджанските села Граматиково, Кости, Българи и Младежко са се превърнали в привлекателни дестинации за селски туризъм. Река Велека е добре зарибена и привлича много хора, заинтересовани в риболова. По устието на реката е възможен улова както на сладководни, така и на соленоводни риби, тъй като рибата от Черно море предприема пътувания нагоре по реката в търсене на храна. Въпреки, че селото е малко, Синеморец предлага разнообразие от условия за настаняване – луксозни комплекси, хотели и къщи за гости. Вътре в селото има заведения за хранене, където сервират морски дарове и българска национална кухня.

Забележителности около Синеморец

Бургас
Евтини коли под наем в Синеморец

Бургас е град с изключително икономическо и културно значение за страната. Той се е превърнал в основен икономически център в Югоизточната част на страната. Освен това, градът се превръща и в главен туристически център – през последните години популярността му нараства. Той е разположен в красивия Бургаски залив. Можете да се насладите на красивите пейзажи и да се разходите в района. Бургас предлага лесен достъп до всички точки в страната с автомобил под наем. Той е чудесен за всякакъв вид пътуване. Можете лесно и бързо да наемете автомобил от офисите ни в Бургас.

Слънчев Бряг

Той е най-големият морски курорт в страната. Предлага множество: хотели, луксозни апартаменти, къщи за гости, луксозни комплекси, ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и други. Той е много предпочитан, заради нощния си живот.

Несебър

В миналото е бил известен като Месембрия. Смята се, че той е един от най-древните градове в Европа. Историята на града започва преди около 3200 години. Несебър успешно е съхранил множество исторически и археологически находки през вековете. Старата част от града е включена в сайта на Юнеско.

Елените

Курортът Елените се намира в близост до най-големият курорт по крайбрежието – Слънчев бряг. Намира се в красив залив на Южния склон на Стара планина. Има хотели, къщи за гости и ресторанти.

Ахтопол

Ахтопол е малко градче в Югоизточната част на страната. Той има интересно историческо минало и предлага множество красиви и живописни пейзажи, като в същото време е тихо и спокойно.

Китен

Китен развива успешно туристическа дейност. Най-интересните забележителности в Китен са 2 красиви залива и чудесен пясъчен плаж, освен това градът има богато историческо минало.

Равда

Равда е туристическо село намиращо се на 30 км от Бургас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев бряг, и 98 км от Варна. Равда е международен център за детски и ученически туризъм и е чудесно място за морска ваканция. Равда придобива широка популярност сред туристите от други страни. Плажът е много хубав, а времето е топло – чудесен вариант за слънчеви моменти край морето.

Най-добрите хотели в Синеморец

  • Asti Arthotel
  • Bella Vista Beach Club
  • Apolonia Palace

Коли под наем Синеморец

Ако планирате да посетите Синеморец и не сте резервирали все още Вашия автомобил, можете да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офиси в Бургас Плаза Мол, на летището или в Слънчев бряг – на отбивката на Несебър, откъдето можете да вземете кола на място. Синеморец е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Евтини кола под наем в Синеморец
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved