Созопол – евтини коли под наем

Обща информация за Созопол

Евтини коли под наем в Созопол

Созопол е малък град на 41 км южно от Бургас, с население от 7,000 души. Близо до курота са разположени и други интересни курорти като: Дюни, Китен и Приморско, а Варна е само на 158 км. Ще посетите Созопол, ако искате пълноценна почивка на спокойно място, далеч от шумотевицата на по-големите курорти по Черноморието.
Морската вода около Созопол е много чиста, заради отдалечеността си от делтата на Дунав. Градът е разделен на Стара и Нова част. Живописната Стара част се простира на полуостров – свързан със земята със път широк 150 м. Старият град е малък, с интересни дървени къщи, стръмни каменни улички и красиви църкви. Главната улица минава през средата на Старият град, кат о там има много магазини за сувенири, барове, ресторанти и няколко супермаркета. Ако искате да усетите истинската атмосфера на Созопол, може да се впуснете в множеството малки улички, където ще срещнете местните разговарящи, вършейки ежедневните си задължения. Приятната Ви разходка ще бъде съпроводена от усмивките на местните хора, а някой от тях са и доста приказливи. Между Старият и новият град има пясъчна ивица, която привлича плувци и любители на слънчевите бани. Повечето хотели са разположени в Новата част на града, която се намира южно от полуострова. Можете да посетите и опознаете града много лесно и удобно, като наемете кола под наем. Просто ни се обадете на +359 886 00 21 21 или посетете нашите офиси, намиращи се на летище Бургас и в Бургас Плаза Мол.

Забележителности около Созопол

Бургас
Евтина кола под наем в Созопол

Бургас е един от основните градове в странта. През последните години той успешно се утвърждава като икономически център от национално значение. Освен това, предлага чудесни възможности за туризъм. Градът се намира в едноименния Бургаски залив. Може да се насладите на красивите морски гледки или да се разходите в района. Като цяло Бургас предлага чудесни възможности във всяко отношение. Можете да наемете лесно автомобил от офисите ни в Бургас.

Слънчев бряг

Той е най-големият курорт на българското крайбрежието. Предложението на курорта за чудесно изкарване са многобройни: хотели, луксозни апартамент, къщи за гости, луксозни комплекси, ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. А много туристи го предпочитат заради разнообразния нощен живот.

Несебър

В миналото е носел името Месембрия. Смятан е за един от най-древните градове в Европа. Предполага се, че той съществува от около 3200 години, като е успял да съхрани множество важни артифакти и исторически паметници през вековете. Старият град е включен в сайта на Юнеско.

Елените

Курортът Елените е близо до Слънчев бряг. Той е разположен на южния склон на Стара планина в красив залив. Елените предлага хотели, ресторанти и къщи за гости.

Ахтопол

Ахтопол е малък град в най-южната част на страната. Има богато историческо минало и предлага невероятни пейзажи, като в същото време е тихо и спокойно.

Китен

Китен развива успешно туризъм през последните години. Основните интересни неща тук са 2-та красиви залива и икзлючително чистата плажна ивица. Той също има богато историческо минало.

Равда

Равда е селище, което се намира на 30 км от Бургас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев бряг, Св. Влас, Елените и 98 км от Варна. Равда се е превърнала в международен център за детски туризъм и ваканция, а през последните 10 години, става все по-популярна сред туристи от цяла Европа. Селището предлага всички необходимости за пълноценна ваканция на морето. Известно е, заради ученически лагери и къмпинги, които привличат учащи от няколко страни.

Най-добрите хотели в Созопол

  • хотел Selena
  • хотел More
  • Martinez Apart хотел

Коли под наем в Созопол

Ако планирате да посетите Созопол и все още не сте резервирали Вашият автомобил под наем, можете да го направите, като изпозлвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офиси в Бургас Plaza Mall, или на летището, откъдето можете да вземете автомобил на място. Созопол е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Евтин автомобил под наем в Созопол
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved