Туристически наръчник – с кола под наем в Чепеларе

Основна информация за Чепеларе

Евтини коли под наем в Чепеларе

Чепеларе е чудесна туристическа дестинация, която може да посетите по време на вашата ваканция в България. Намира се на около 220 км от столицата – София и само на 10 км от един от най-големите ски курорти – Пампорово. лесен и удобен вариант да посетите Чепеларе е посредством кола под наем от LowCostCars. Интересно е да се отбележи, че Чепеларе е градът разположен на най-висока надморска височина в България (1100 м). Паркирането в града няма да е проблем за вас, тъй като местното население наброява едва 5000 души и трафикът не е като в големите градове. Ако предпочитате да посетите града през пролетта, лятото или есента бихте могли да се разходите по някоя от еко пътеките, намиращи се в близост, както и прочутия скален феномен “Скални мостове”.

Туристически забележителности около Чепеларе

Некрополи и могили

Може да разгледате разкопки на некрополи и могили от периода V-VI в.

Ски център Чепеларе

До там се стига по пътя за Пампорово, намира се в края на града. Удоволствието то вашата ски ваканция ще е пълно, защото на разположение ще имате ски писти с обща дължина от 20 км. Нивата на трудност на ски пистите са лесно (за начинаещи) – до трудно (за професионалисти).

Музей на ските

Уникално по рода си място, което няма аналог в България. Това е един музей, в който може да научите интересни факти за големи български скиори и за техните успехи в зимните спортове.

Музей на родопския карст

  • Минерали
  • Кристали
  • Скелет на пещерна мечка, който е достигнал внушителните размери от 4.5 м

Площад "Олимпийски"

Чудесно място за отмора или разходка в Чепеларе.

Широка лъка

Архитектурен резерват – намира се на 25 км от Чепеларе. Мястото е интересно за посещение заради старите къщи във Възрожденски стил.

Хотели и къщи за гости в Чепеларе

Най-добрите хотели и къщи за гости в Чепеларе

  • Rhodopi Home Hotel
  • Hotel Chepelare
  • Family Hotel Karov
  • Meteor Family Hotel
  • Family Hotel Shoky

Коли под наем в Чепеларе

Ако планирате да посетите Чепеларе и все още не сте си резервирали автомобил, може да използвате формата за резервации отляво. Ако пътувате от София може да наемете кола от офиса на LowCostCars на улица Мими Балканска 140. Изберете измежду уютните къщи във възрожденски стил и опитайте от вкусните традиционно приготвени местни ястия там.

Евтини коли под наем в Чепеларе
Copyright © 2023. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved