Туристически наръчник – с кола под наем в Шкорпиловци

Обща информация за Шкорпиловци

Евтини коли под наем в Шкорпиловци

Шкорпиловци е курортно селище, което се намира на 40 км южно от гр. Варна. Основната част на селото се намира на 2 км от плажа, а курортната част се намира в непосредствена близост до морето. В миналото е бил известен с името Фъндъклии, което е от турски произход и означава лешникова градина. В близост до него са открити руини от 4 древни селища. Шкорпиловци е добро място за пълноценна ваканция, защото комбинира зелени природни пейзажи и морски гледки. Там има почивни станции, къмпинги и хотели. Местоположението му е перфектно за ваканция, защото в района, освен красивата природа, могат да бъдат посетени и други интересни курорти и атракции. На плажа има кей, който е част от научно-изследователска станция построена през 1982 година. В Шкорпиловци е най-дългата плажна алея в България – тя е дълга около 12 км.

Забележителности около Шкорпиловци

  • Бяла
  • Обзор
  • Резерват Камчия
  • Иракли
  • Регионален исторически музей Варна
  • Катедралата
  • Музей на военноморските сили Варна

Резерват Камчия

Устието на река Камчия се влива директно в морето, а по дългите брегове расте гъста лонгозна гора. Тя е изключително рядък феномен за умерените ширини. Лонгозните гори са толкова гъсти и трудно проходими, че наподобяват джунгла. Районът е уникален, заради впечатляващия релеф, който предоставя морска панорама, красива пълноводна река и зелени гори. Освен гъстата растителност, резерватът има богат животински свят. Там има повече от 25 вида риба в реката, около 200 вида птици, като 56 от тях за защитени.

Обзор

Обзор е известен курорт, много предпочитан заради възможностите си за почивка на морето, комбинирана с със зелени хълмове и отлични цени. Достъпът е много лесен и удобен с автомобил под наем от LowCostCars.

Варна

Варна се намира само 30 минути с кола под наем от Шкорпиловци. Тя е морската столица на страната и е икономически и културен център на района. Във Варна и региона има много забележителности и атракции: Морската градина, Делфинариумът, Катедралата, Исторически музей, Варненски халколитен некропол, шопинг центрове и много други.

Хотели в Шкорпиловци

Най-добрите хотели в Шкорпиловци

  • Long Beach Resort & Spa
Селището предлага и други варианти за настаняване, като почивни станции, къмпинги и бунгала.

Кола под наем в Шкорпиловци

Ако планирате да посетите Шкорпиловци и все още не сте резервирали вашия автомобил, може да го направите, като използвате нашите резервационни форми. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. “Цар Освободител 17а, или на летището, откъдето можете да вземете кола на място. Шкорпиловци е перфектната дестинция за пътуване от Варна.

Евтини коли под наем в Шкорпиловци
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved