Туристически наръчник – с кола под наем в Китен

Обща информация за Китен

Евтини коли под наем в Китен

Китен е китно селце в Югоизточната част на страната. Намира се на 55 км от Бургас, 5 км от Приморско и 12 км от Царево. Близо до Китен е устието на Китенска река, на малкия полуостров Урдовиза. Интересните пейзажи са образували два живописни залива- Караагач и Атлиман. Районът е изключително красив, благодарение на комбинацията на гористите хълмове на Странджа планина и на плажовете. Китен е известен със своите красиви и чисти плажове. Селището има древно историческо минало. В близост до него могат да бъдат видени руините на крепостта Урдовиза. Тя е древно Тракийско светилище. Там са били открити множество артефакти, древни котви и керамични съдове. Крепостта е била добре запазена до към края на 19 в. Смята се, че крепостта била унищожена, защото била пристанище, което пренасяло провизии за Троя. В средата на 20в, Китен е започнал да развива туризъм. Благодарение на ресурсите си, той постига много успехи. През 60-те, 70-те и 80-те, там са построени множество почивни станции, фабрики и други. През 1962 Китен е обявен за национален курортен комплекс. През 90-те години са били построени 30 нови хотела, а много почивни станции са били цялостно реставрирани. През 2005 Китен е обявен за град. Основните забележителности в Китен са 2-та красиви залива, и малка яхтено пристанище, което предлага уникалната възможност за наем на малки кораби и лодки за морски пътешествия. Курортът има отлични условия за практикуването на водни спортове, риболов, водни ски, каране на джетове и други. Риболовът в региона е особено важен, и е бил основен поминък на населението от древни времена. Близо до Китен има красив къмпинг наречен Атлиман. Районът предлага разнообразие от животински и растителни видове. В районът могат да бъдат видени елени, водни костенурки, бръмбар рогач, чайки и други. Растителните видове, които придават красивият облик на района около курорта са дъбови дървета, дрян, топола, тръстика, върба и дива лоза.

Евтина кола под наем в Китен

Забележителности около Китен

Бургас

Бургас е град с много важно национално значение. През последните години, той се е превърнал в икономически и културен център на Югоизточната част на страната. Градът предлага също и чудесни туристически възможности. Той е разположен в красивия Бургаски залив. Можете да се насладите на красивите пейзажи, и да се разходите в района. Бургас е чудесен за всякакъв вид пътувания. Можете лесно да наемете автомобил от нашите офиси в Бургас.

Слънчев бряг

Той е най-големият курорт на морето в страната. Има множество – хотели, луксозни апартаменти, къщи за гости, луксозни комплекси, ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. Той е много предпочитан, заради разнообразните възможности за нощен живот, които предлага.

Несебър

В миналото е бил наричан Месембрия. Смята се, че той е един от най-старите градове в Европа. Историчата на града е започнала около преди 3200 години. Несебър успешно е съхранил множество исторически и археологически артифакти и предмети. Старата част на града е включена в сайта на Юнеско.

Елените

Курортът Елените се намира в близост до Слънчев Бряг. Разположен е в красив залив на южния склон на Стара планина. Има хотели, къщи за гости и ресторанти.

Ахтопол

Ахтопол е малък град в най-южната част на страната. Той има богато историческо минало и предлага интересни и красиви пейзажи, като в същото време е тихо и спокойно.

Синеморец

Синеморец е малко курортно селище на брега на морето. Намира се в югоизточната част на страната . То е изключително красиво и предлага множество атракции и забавления за посетителите.

Равда

Равда е туристическо селище, намиращо се на 30 км от Бурас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев бряг, Св. Влас, Елените и 98 км от Варна. Равда е международен център за детски туризъм и е чудесно място за ваканции. Равда придобива все по-голяма популярност сред туристите от други страни. Плажът е великолепен, климатът е топъл – перфектен за пълноценна почивка на морския бряг.

Най-добрите хотели в Китен:

  • Hotel Chiplakoff
  • Hotel Princess Residence
  • Hotel Coop Kiten

Коли под наем в Китен

Ако планирате да посетите Китен и все още не сте резервирали Вашият автомобил, може да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офиси в Бургас Plaza Mall, или на летището, откъдето можете да вземете автомобил на място. Китен е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Евтини коли под наем в Китен
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved