Туристически наръчник – с кола под наем в Пампорово

Обща информация за Пампорово

Евтини коли под наем Пампорово

Пампорово е един от най-посещавания ски курорт в България. Той се намира в сърцето на Родопа планина. Има един лесен начин за достъп до курорта – с кола под наем от LowCostCars. Разстоянието от София е около 260 km. Пловдив също не е толкова далеч – на 85 км, Смолян е само на 15 километра, а малкото градче Чепеларе е само на 10 км.

Туристически забележителности и атракции около Пампорово

Смолян

Туристите могат да се насладят на туристическа обиколка до красивия български град Смолян. Там може да видите известния мост във формата на арка, който датира от XVIII в. Не пропускайте и 250-то годишно дърво в резервата “Чинар”, както и красивите Смолянски езера.

Пловдив

Ако имате достатъчно свободно време и бихте искали да пътувате, Пловдив е една чудесна възможност. Посетете Стария град и се полюбувайте на красивата му архитектура.

Бачковски манастир

Вторият по големина манастир в страната – Бачковския манастир е известен със своите стенописи от 1643, а и иконата на Дева Мария, за което е, че върши чудеса.

Чудни мостове

Намиращи се на 40 км южно от Пампорово, Чудни мостове са скално образувание с различен размер и формата на мостове. Можете да разгледате тези уникални природни красоти по време на пътуването си в Родопите.

Рилски манастир

Може да наемете кола от София и да карате 117км на юг до най-големият и най-известен манастир в България. Целият комплекс е разположен на площ от 8800 метра. Манастирът е основан от отшелника св. Иван Рилски (927-968).

Ски писти

Ски курорт Пампорово предлага от лесни до много трудни писти. Разполага с 25 км ски алпийски трасета, 38 км писти за спускане, 5 кабинкови лифта и 13 влека с общ капацитет 8500 души на час. Най-високият връх в Родопите – Снежанка (1926 m) и телевизионната кула са също много близо. Там има ресторант с чудесна гледка както към Южна, така и към Северна България Планинската спасителна служба е на разположение денонощно.

Хотели и ресторанти в Пампорово

Най-добрите хотели в Пампорово

  • Апартаменти Снежанка
  • Хотел Орловец
  • Хотел Екстрийм
  • Хотел камелия Пампорово

Коли под наем в Пампорово

Ако планирате да посетите Пампорово и все още не са резервирали колата си, можете да го направите с помощта на нашата форма за резервации. Ако пътувате от София, можете да наемете колата си от нашия офис (ул. Мими Балканска 140.)

Евтина кола под наем Пампорово
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved