Туристически наръчник – с кола под наем в Поморие

Обща информация за Поморие

Евтини коли под наем в Поморие

Поморие се намира на полуостров на 18 км североизточно от Бургас и 408 км от София. Градът е трети по големина на крайбрежието, след Варна и Бургас. Той е бил тракийско седалище, което по-късно е било колонизирано от гърците. Открита е колония на метрополиса Месембрия през 5 в. пр. Хр. Основният поминък на населението били рибарството, миньорството и търговията с морска сол. Плиткото дъно е чудесна предпоставка и е помогнало на първите заселници да открият слоеве сол на пясъка. Древният град е се е намирал върху местността наречена Палеокастро, където могат да се видят неговите руйни пръснати навсякъде. Градът страдал от варварските набези, но бил възстановен от Византийската кралица Ирина. Той е бил периодично под българско и след това византийско управление. През 1453 година е попаднал под Османско робство. След освобождението, той възвърнал силите си, докато през 1906 година не изгорял почти до основи. Известен е като център на солта; множество плодове и зеленчуци, а виното и калая са също типични за този край. В наши дни основният поминък е туризмът. През 3-4 век пр. Хр., било открито езеро с лечебна кал, което било наречено от Византийската писателка Ана Комнина свещеното езеро. Първите лечебни кални бани били направени през 1902 година, след като били доказани уникалните качества на лечебната кал в Европа. Процедурите с тази кал е полезна за костите, мускулни спазми, радикулит, ревматизъм, ишиас, лумбаго, дискова херния, и т.н. Интересни забелецителности са старите църкви – „Преображение Господне” – датираща от 18-19 в. и съдържаща ценни иконостаси и икони, и „Успение Богородичо” от 19в. Каменен релеф на Св. Георги е запазен в манастир „Св. Георги Победоносец” в Поморие. Куполната гробница( 3-4 в.) е открита в местността кухата Могила близо до къмпинг Европа. Интересна е заради купола си – наподобяваща фуния и е отворена за посетители. Редовен автобусен транспорт свързва Бургас с Поморие. Маршрутни таксита, минибусове и обикновени таксита се движат по един и същ маршрут. Частен воден транспорт до Бургас и Несебър може да се използва по споразумение. В случай, че не Ви харесват тези варианти за пътуване, нашата компания предлага евтини коли под наем. Просто ни се обадете на : +359 886 00 21 21, и ние можем да Ви доставим автомобил до която и да е дестинация по морето. Може да резервирате Вашият автомобил за Поморие от LowCostCars. Ние осигуряваме доставка до Поморие, или можете да вземете Вашият автомобил от нашите офиси на летище Бургас, Бургас Плаза Мол и Слънчев бряг – на отбивката за Несебър.

Туристически забележителности около Поморие

Местността предлага множество курорти комбиниращи морски и хълмисти пейзажи.

Бургас

Евтина кола под наем в Поморие

Бургас е красив морски град превърнал се в основен туристически център. Намира се в красивия Бургаски залив. Той предлага всички удобства присъщи на големите градове, но в същото време е и чудесен туристически избор за морски ваканции.

Слънчев бряг

Той е най-големият морски курорт в България. Предлага разнообразни условия за настаняваме като: хотели, апартаменти, къщи за гости, комплекси, както и множество ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. Курортът е много предпочитан от по-младите туристи, които харесват разнообразния нощен живот.

Несебър

В древността е бил известен с името Месембрия. Той е един от най-древните градове в Европа, на повече от 3200 години. През вековете е успял да съхрани древни артифакти и постройки. Старата част на града е включена в сайта на Юнеско.

Елените

Елените е малък курорт близо до Слънчев бряг. Намира се на Южния склон на Стара планина, в красив залив. Там има също и хотели, къщи за гости, апартаменти и много луксозни комплекси.

Созопол

Созопол е малък град с население от около 7000 души, намира се на 41 км Южно от Бургас. Около него се намират и други известни курорти като: Дюни, Приморски и Китен, а разстоянието до морската столица Варна е само 158 км. Ако искате да посетите Созопол, за да прекарате няколко дни на морето, или просто да си направите екскурзия, можете да го направите с автомобил под наем от LowCostCars.

Китен

Китен е малък град, който предлага добри възможности за посетителите, които харесват морски ваканции. Той привлича туристи, заради двата си красиви залива и красивата плажна ивица.

Равда

Равда се намира на 30 км от Бургас, на минути от Несебър, Слънчев бряг и Св. Влас и на 98 км от Варна. Локацията на Равда е атрактивна за тези, които искат да си направят пълноценна почивка на морето. Климатът е много мек, което удължава дългите летни дни. В последните години Радва, тенденциозно се превръща в международен център на детския туризъм, като става все по-популярна сред туристи от страната и Европа. Селището е популярно и със училищните къмпинги и лагери, които събират ученици от няколко страни.

Евтини коли под наем в Поморие
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved