Туристически наръчник – с кола под наем Русалка

Обща информация за Русалка

Евтини коли под наем Русалка

Ваканционно селище Русалка се намира в североизточна България, 90 километра североизточно от Варна, близо до Калиакра. Селището е построено в средата на 70-те години на миналия век на територията на национален резерват „Птичи залив” (известен още като Таук лиман). Построено е по модела на френския „клуб Медитеранее”. „Русалка” разполага с прекрасна природа, чист въздух, великолепен плаж и красиво море, далеч от масовия туризъм. Комплекса разполага с около 500 вили за настаняване, всяка със собствен санитарен възел, а спортните и увеселителни съоръжения предлагат множество забавления по време на лятната почивка. Русалка се намира в непосредствена близост то Трейшън Клифс голф и Блек Сии Рама голф, както и до Балчик, Каварна и Албена. В района на „Русалка” са открити археологически находки, свидетелстващи за човешко присъствие преди повече от 8000 години, като са останали крепости, скални гробници, пещери и жертвени камъни, които и до и днес са център за учени и специалисти от цял свят. Може да наемете евтин автомобил под наем директно с доставка до Вашия хотел в Русалка или да го наемете от Варна.

Туристически обекти и забавления около Русалка

Тауклиман

Резерват “Тауклиман” – “Птичия залив” – Местността се слави с малките си плажове, множество малки скалисти островчета и високи скални пещери. Предполага се, че пещерите са били използвани за живеене, а по – късно и като светилища на траки, римляни и византийци. Най-красивите от тях са разположени във високата част на Тауклиман и носят живописни имена като Голямата маара, Темната дупка, Арагонитовата пещера, Игленото ухо. Езеро Тузлата, намиращо се в местността, е задължителен за посещаване обект, тъй като дъното му е покрито с лечебна серо водородна кал. Местността е орнитоложки рай, защото от там минават хиляди прелетни птици, които спират за храна и почивка по пътя Виа Понтика. Тук могат да се наблюдават стотици птици като чайки, гъски, брего бегачи, дъждосвирци и др. Освен тях постоянно убежище в калното езеро и покритите с гъста растителност склонове са намерили защитени видове птици – бухал, белоопашат мишелов, голям маслинов присмехулник и влечуги – змие гущер, стен гущер, шипобедрена костенурка.

Нос Калиакра

Нос Калиакра е обявен за природен и архитектурен резерват. Нос Калиакра е известен най – вече с легендата за 40-те девици, които завързали заедно косите си и скочили в морето, за да не попаднат в ръцете на турците. Всъщност местността е била обитавана още от 4 век пр. н. е. от тракийците. По – късно през елинската епоха там бива издигната крепостна стена и кули и се създават вътрешен и външен град. Днес там могат да се разгледат останките от крепостните стени, красивите пещери и природа. Носът е подходящ за наблюдение на птици и делфини.

Яйлата

“Яйлата” – Местността е обявена за национален археологически резерват през 1989г. Резерватът се намира на 2 км южно от Камен бряг и на 18 km североизточно от Каварна. Представлява приморска тераса с площ 300 декара, отделена от морето от скални масиви с височина 50-60 метра. В местността е открит пещерен „град“ със 101 “жилища”, датиращи от 5000 години пр.н.е. В северната му част се е запазила ранновизантийска крепост от края на 5 век, с частично съхранени 4 кули и порта. През Средновековието пещерите са използвани като манастирски комплекс.

Балчик

Балчик е известен със замъкът на кралица Мария и Ботаническата градина. Той е красив, малък град на брега на морето, на 40км от гр. Варна. Има 2 голф игрища в близост до Балчик.

Хотели в Русалка

Най-добрите хотели в Русалка

  • Rusalka Holiday Village

Кола под наем в Русалка

Ако планирате да посетите Русалка, но все още не сте резервирали Вашия автомобил, може да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Варна, LowCostCars има офис на бул. “Цар Освободител” 17A, или от летището, или от летището, откъдето можете да вземете автомобил на място. Русалка е перфектната локация за пътуване от Варна.

Евтина кола под наем Русалка
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved