Туристически наръчник – с кола под наем в Тетевен

Обща информация за Тетевен

Евтини коли под наем в Тетевен

Тетевен е малък, много красив град в област Ловеч. Градът се намира в планински район, сред планински хълмове и кристален въздух. Близо до Тетевен се намира и красивата река Вит. Удобната локация на града осигурява лесен достъп до всички точки на страната, благодарение на главните пътища, които минават в близост. Тетевен се намира на само 110 км или на час и 30 минути с кола под наем от столицата София. Климатът на града е много приятен – през лятото е много прохладно. Благодарение на чистия въздух и живописните природни пейзажи, градът има великолепни условия за рекреационен туризъм. През последните години много посетители избират градът за тяхната почивка сред планинските хълмове. Тетевен е един от най-красивите градове в България. В района има спиращи дъха гледки. Районът около града е заселен от древни времена. Доказателство за това са откритията и намерени артефакти там. В местността има развалини на крепости, древни пътища, тракийски и римски гробници и много други. Съвременният град е бил основан между 11ти и 14ти век. Тетевен има богато историческо минало, и там могат да бъдат посетени множество туристически забележителности. Празникът на града се чества на 1 Ноември.

Туристически забележителности около Тетевен

Тетевен има множество разнообразни забележителности – комбинация от няколко красиви планински върхове, река Вит и автентична традиционна архитектура. Там има множество паметници на културата, които са съхранили традиционната Българска атмосфера през вековете. Други интересни забележителности в района на Тетевен са:

Исторически музей

Експозицията на музея включва няколко различни тематични изложби: археологическа, възрожденска и етнографска. Историческият музей в Тетевен е основан през 1911.

Гложенски манастир Св. Георги

Манастирът е разположен в много красива местност, само на 12 км от Тетевен. Смята се че, манастирът е основан през 1224, но не е доказано все още. Районът е чудесен за разходки сред природата. Гложенският манастир предлага настаняване, но не осигурява хранене.

Манастир Св. Илия

Смята се, че той е основан около 11 век, но не е доказано. В наши дни манастирът е разположен в границите на града, но там няма монаси. Стените му са изрисувани със стенописи.

Пещера Съева дупка

Пещерата е изследвана за първи път през 1883. Съева дупка е смятана за една от най-красивите пещери в страната. Пещерата включва 5 зали. Тя е била установена и електрифицирана през 1967.

Пещера Моровица

Тя е една от най-големите пещери в страната. Там са били открити множество предмети от древни времена, останали още от примитивните хора. Пещерата е обявена за туристическа забележителност през 1962.

Хотели и ресторанти в Тетевен

Най-добрите хотели в Тетевен

  • Olymp Hotel
  • Villa Cherven
  • Family Hotel Enica
  • Teteven Hotel
  • Family Hotel Balkan

Най-популярните ресторанти в Тетевен

  • Restaurant Water-Mill
  • Shooting Lodge
  • Mehana Tavern Teteven
  • Manhatan

Коли под наем Тетевен

Ако планирате да посетите Тетевен и все още не сте резервирали кола под наем, можете да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от София, можете да вземете кола под наем от нашия офис, които се намира на ул. Мими Балканска 140.

Евтина кола под наем в Тетевен
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved