Туристически наръчник – с евтина кола под наем в Триград

Обща информация за Триград

Евтина кола под наем в Триград

Триград се намира в планината Родопи, много близо до границата с Гърция. Пътя до там с кола под наем е изпълнен със спиращи дъха гледки и е едно вълнуващо и незабравимо преживяване. Местността в тази част на България е изпълнена с природни забележителности, а посетителите на китните села и малки градчета биват посрещнати гостоприемно от местните хора. Ако решите да прекарате вашата почивка там ще бъдете очаровани от местната култура, обичаи и кухня. Триград и земите около него са заселени още преди хиляди години, там са открити пещерни жилища и тракийски селища. В района има и пътеки за вело- и конен туризъм. В края на селото е изградена конна база.

Туристически забележителности около Триград

Пещери

  • Дяволската пещера – намира се на 1,8 км северно от село Триград. Входът на пещерата, наподобяващ дяволска глава, в гърлото на която се излива огромен ревящ водопад (42 метра) – най-високия подземен водопад на Балканския полуостров. Гледката на кипящата вода, оглушителният рев на водопада и огромното пространство на залата са наистина впечатляващи. Подходящ период за посещение е късната пролет и лятото, когато входът на пещерата е обгърнат със свежа зеленина.
  • Харамийската пещера
  • Ягодинска пещера

Природни забележителности около Триград

  • Триградското ждрело – това е живописна, защитена местност с многобройни пещери, най-известните от които са Дяволското гърло и Харамийската. Ждрелото е образувано от р. Чаирска. То представлява 7-километров пролом като на места разстоянието между двата склона достига до 300 м, а най-тесните участъци са на едва 100 м един от друг. Триградското ждрело е и катерачен обект.
  • Превалетия камък” – естествена скална арка, извисяваща се на 10 м над водата
  • В близост до селото е защитената местност Чаирски езера – седем красиви езера

Празници и обичаи, които се честват в Триград
Евтина кола под наем в Триград

На седми август в Триград се честват Орфическите мистерии. Древни езически ритуали, останали от тракийско време, и кукерски шествия се съчетават с родопските народни песни. Този своеобразен фестивал е и празникът на селото и всяка година привлича много туристи.

Най-добрите хотели и места за отсядане в Триград

  • Arkan Han Hotel
  • Zdravec Guest House
  • Vila Chobaka

Коли под наем в Триград

Ако планирате да посетите Триград и не сте резервирали все още Вашия автомобил, можете да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, LowCostCars има офиси в Бургас Плаза Мол, на летището или в Слънчев бряг – на отбивката на Несебър, откъдето можете да вземете кола на място. Триград е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Евтини коли под наем в Триград
Copyright © 2023. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved