Туристически наръчник – с кола под наем в Царево

Обща информация за Царево

Евтини коли под наем в Царево

Царево е малко, китно градче в Югоизточната част на България. Намира се на 70 км от Бургас и на 12 км от Китен. В миналото градът се е казвал Василико и Мичурин. Местоположението на Царево е на малък полуостров. Брегът около него е силно нарязан, но пейзажите са много интересни и същевременно красиви. Районът има чудесната комбинация между планина и море. Растителните видове и дърветата са образували този специфичен облик на курорта. Хълмовете на планината са покрити от гъсти дъбови гори. Животинският свят тук е изключително богат – в района има много различни видове. Царево има богато историческо минало. Във водите около него са открити древни артифакти. На южния склон на полуострова е била открита стара крепост. Счита се, че крепостта е от средновековието. Царево е известно със риболова си, но е известен и с традиционната си корабостроителна индустрия. Корабите, които са направени в Царево са малки или средни по размер. По-късно градът бил запален и голяма част от него изгоряла. В момента той е разделен на 2 части – Нова и Стара част. Старата част е тази, която не е била разрушена след пожара. Там може да бъде видяна църквата “Успение Богородично”, която се намира в южната част на полуострова. Тя е построена през 1831, но настоящия си облик, църквата придобива през 1895. Интересното е, че има пиратски символ под кръста, изобразен на входа на църквата. Смята се, че църквата е била единствената Пиратска църква в страната. В града има пристанище. В момента Царево предлага идеални възможности за посетителите, има хотели, комплекси, къщи за гости и ресторанти.

Забележителности около Царево

Бургас

Бургас е много важен град, с основно значение за страната. През последните години, той се е превърнал в икономически, културен център на Южната част на страната. Той предлага чудесни туристически възможности. Намира се в живописния Бургаски залив. За икономическото му развитие главни роли играят международното летище и пристанището. Можете да се насладите на красивите пейзажи в района. Бургас е чудесен за всякакви посещения. Можете лесно да наемете кола от нашите офиси в Бургас.

Слънчев Бряг

Той е най-големият морски курорт в България. Там има множество: хотели, къщи за гости, луксозни комплекси, ресторанти, дискотеки, барове, аква парк и много други. Той е много предпочитан заради чудесните възможности за нощен живот.

Несебър

В миналото е бил наречен Месембрия. Той се счита за един от най-старите градове в континента Европа. Историята му датира от около 3200 години. Несебър е успял успешно да съхрани множество археологически находки. Старата част е включена в сайта на Юнеско.

Елените
Евтини коли под наем в Царево

Курортът Елените се намира в непосредствена близост до Слънчев Бряг. Той е разположен на южния склон на Стара планина, образувайки живописен залив. Има хотели, къщи за гости и много луксозни комплекси.

Китен

Китен е красиво градче, което е обявено за курорт. Има чудесна природа, много красиви заливи, кристална морска вода и древно историческо минало.

Ахтопол

Ахтопол е малък курортен град в Югоизточната част на страната. Той има древна история и предлага много красиви пейзажи, като в същото време е спокойно.

Синеморец

Синеморец е малко курортно селище на брега на морето. То се намира в Югоизточната част на страната. То е много красиво и предлага множество атракции за туристите.

Равда

Равда е туристическо селище разположено на 30 км от Бургас, 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев Бряг и на 98 км от Варна. Тя е туристически център за детски и ученически туризъм. Селото придобива голяма популярност сред чужденците от другите страни. Плажът е чудесен, а времето е топло – перфектно за почивка край морето.

Най-добрите хотели в Царево

  • Serenity Bay
  • Hotel Hermes
  • South Beach
  • Hotel Zebra

Коли под наем в Царево

Ако планирате да посетите Царево и все още не сте резервирали автомобил, може да го направите, като използвате нашата резервационна форма. Ако пътувате от Бургас, CarsBurgas има офиси в Бургас Plaza Mall, или на летището, откъдето можете да вземете автомобил на място. Царево е перфектната дестинация за пътуване от Бургас.

Евтини коли под наем в Царево
Copyright © 2024. Powered by Top Rent A Car. All rights reserved